طرز تهیه فلافل عربی برای 4 نفر

5/5 - (4 امتیاز)

به نام یزدان

طرز تهیه فلافل عربی برای 4 نفر

طرز تهیه فلافل عربی برای 4 نفر : طرز تهیه فلافل در فر، فلافل یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار پر طرفدار بین المللی هست که در کشورهای مختلف با دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود.

طرز تهیه فلافل خاص مغازه رستورانی آبادانی خوشمزه با سیب زمینی خیابانی خوزستانی کنجدی

فلافل یکی از انواع غذاهای خوشمزه عربی است که به عنوان یک غذای بین المللی در سراسر جهان شناخته می شود. این غذای خوشمزه به چند دلیل از محبوب ترین غذاهای خاورمیانه می باشد از دلایل محبوبیت فلافل می توان به سرعت پخت آن و قیمت بسیار ارزان و گیاهی بودن آن اشاره کرد. البته به دلیل همین محبوبیت ورژن های بسیاری از فلافل ایجاد شده است مثلا کسانی که می خواهند فلافل را به صورت کم کالری تر مصرف کنند، می توانند فلافل را به جای سرخ کردن در روغن فراوان درون فر درست کنند برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت فود کافی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • نخود ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
  • پودر زیره سبز یا سیاه ۱ قاشق چایخوری
  • سیر ۳ حبه
  • جعفری ۵۰ گرم
  • سیب زمینی ۱ عدد کوچک
  • لیمو ترش ۱ عدد متوسط
  • زردچوبه و روغن به اندازه کافی
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • ادویه فلافل ۱ قاشق چایخوری
  • دستور پخت فلافل عربی:

مرحله 1

برای تهیه فلافل بازاری خوشمزه اولین مرحله خیساندن نخودها می باشد که هر چقدر این زمان بیشتر باشد در پایان پخت فلافل بهتری خواهید داشت حداقل زمانی که برای خیساندن نخودها باید اختصاص دهیدشش یا هفت ساعت می باشد دوستان.

مرحله 2

خیساندن نخودها علاوه بر اینکه باعث می شود نخودها نرم شوند کمک می کند که نفخ شان نیز برطرف شود چند بار آب نخود عوض کنید. آماده کردن مایه فلافل خیلی راحت است فقط کافیست پس از اینکه نخود به خوبی خیسانده شد آنرا به همراه دیگر مواد به خوبی میکس کنیم.

مرحله 3

برای این منظور نخود خیسانده شده را به همراه جعفری ، سیر ، پیاز ، پودر تخم گشنیز ، سیب زمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید تا مایه فلافل به صورت یکدست میکس شود. اضافه کردن جعفری به فلافل اختیاری است طعم خوبی داره پیشنهاد میشه استفاده کنید.

مرحله 4

ولی اگر می خواهید فلافل خوشمزه تر و شکیل تری داشته باشید توصیه می کنیم از این سبزی معطر استفاده کنید. آشپزهای حرفه ای توصیه می کنند برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده شود زیرا میکسر یا مخلوط کن مواد را کاملا پوره می کند.

طرز تهیه فلافل عربی برای 4 نفر Falafel چینود chinod

مرحله 5

پوره کردن نخود باعث می شود فلافل در زمان سرخ کردن از هم باز شود ولی زمانی که مایه فلافل چرخ شود به صورت کامل له نمی شود. پس از اینکه مایه فلافل را چرخ یا میکس کردید آب لیمو ترش را بگیرید و به آن اضافه کنید.

مرحله 6

سپس آب لیمو ترش صاف شده را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه ، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. در این مرحله پس از اضافه کردن طعم دهنده ها یک مرتبه دیگر مایه فلافل را چرخ یا میکس کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

بخوانید و بدانید :  باقالی پلو با ماهیچه

مرحله 7

پس از چرخ کردن یا میکس کردن مجددا مایه فلافل را حدود 10 دقیقه مانند مایه کباب کوبیده با دست ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شود ( مایه فلافل پس از آماده شدن باید کمی شُل باشد و نباید خیلی سفت باشد ) اگه نیاز بود یک عدد تخم مرغ میتونید به مواد اضافه کنید.

مرحله 8

یک نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه فلافل شما زیاد است می توانید آنرا داخل کیسه فریزر قرار داده و در فریزر قرار دهید و در زمان دلخواه استفاده کنید. پس از اینکه مایه فلافل آماده شد بهتر است آنرا حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم تر شود.

مرحله 9

البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید می توانید مستقیما در همین مرحله فلافل ها را سرخ کنید. یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و به حدی روغن داخل آن بریزید که فلافل ها در روغن شناور باشند از روغن کنجد اگر استفاده کنید خوشمزه تر میشه .

مرحله 10

یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل همین است زیرا فلافل مانند کتلت نیست که آنرا در روغن کم سرخ کنید. در این مرحله قالب فلافل زن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا در هنگام سرخ کردن از هم باز نشود.

مرحله 11

به اندازه ای که جا می شود فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافل ها به آرامی مغز پخت شوند. یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل ها سریعتر بپزند روغن خیلی سریع می سوزد و سیاه می شود و طعم خوبی نمی گیره.

مرحله 12

ضمن اینکه اطراف فلافل های شما سرخ می شود و داخل شان خام خواهد ماند پس در سرخ کردن فلافل ها به هیچ وجه عجله نکنید پس از اینکه فلافل ها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی یا دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود.

مرحله 13

پس از اینکه روغن اضافی فلافل ها خارج شد آنها را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه نان باگت ، گوجه فرنگی ، خیارشور و کاهوی خرد شده و کلم خرد شده سرو می کنید. در کنار فلافل می توانیم از سس انبه یا سس کچاپ استفاده کنیم و هر مزه طوری که کنارش دوست دارید میل کنید.

طرز تهیه فلافل عربی برای 4 نفر Falafel چینود chinod

نکاتی برای بهتر شدن فلافل:

طرز تهیه فلافل عربی , فلافل خوشمزه , طرز تهیه فلافل خانگی ساده , طرز تهیه فلافل خیابانی

اگر بخواهید فلافل شما مانند فلافلی ها یا ساندویچی ها شود باید چند نکته کوچک اما کاربردی را رعایت کنید. اول اینکه مهم ترین راز خوشمزه تر شدن فلافل های بیرونی استفاده از پیاز زیاد و مقدار کمی سیب زمینی به همراه طعم دهنده هایی مثل ادویه مخصوص فلافل ، زیره و تخم گشنیز است.

بخوانید و بدانید :  ارز دیجیتال LEO چیست ؟

دوم اینکه ساندویچی ها ابتدا مواد فلافل را با چرخ درشت یک بار چرخ می کنند سپس طعم دهنده ها را اضافه می کنند و یک مرتبه دیگر مایه فلافل را با چرخ ریز چرخ می کنند. این کار باعث می شود نخود فلافل ریز شود ولی به طور کامل له نشود. همانطور که در بالا اشاره کردیم پوره کردن مایه فلافل احتمال باز شدن آن هنگام سرخ کردن را بالا می برد.

ادویه مخصوص فلافل:

فلافل با ادویه های متنوعی تهیه می شود و معمولا هر آشپزی از فرمول مخصوص خودش برای طعم دهی به فلافل استفاده می کند. توصیه فود کافی ترکیبی از فلفل سیاه، نعناع خشک، ریحان خشک، مرزه خشک، ترخان خشک و پودر گل سرخ می باشد.

پوک و پفکی شدن فلافل عربی:

یکی از دلایلی که فلافل بعضی ساندویچی ها پوک و پفکی می شود این است که به مایه فلافل خود جوش شیرین یا پکینگ پودر اضافه می کنند که همین امر باعث ترد شدن بیش از حد فلافل ها می شود. جوش شیرین زیان های زیادی برای بدن دارد و توصیه نمی شود که از آن استفاده کنید اما می توانید برای پفکی شدن فلافل های خود کمی پکینگ پودر به مایه فلافل اضافه کنید تا پفکی بشود.

فلافل کنجدی:

در صورتی که می خواهید مانند برخی فلافلی ها فلافل های شما هم کنجدی شوند می توانید مقداری کنجد سفید به مایه فلافل خود اضافه کنید. البته می توانید با یک روش دیگر هم فلافل های خود را کنجدی کنید ، به این صورت که در زمان سرخ کردن فلافل ها انها را در بشقاب حاوی کنجد بغلتانید سپس در روغن بیندازید و سرخ کنید.

فلافل با گوشت چرخ کرده یا سویا:

اگر دوست دارید فلافل را با گوشت چرخ کرده یا سویا تهیه کنید برای مقدار مواد موجود در این دستور حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده اضافه کنید و یا به دلخواه سویا اضافه کنید . مراحل پخت و آماده سازی تفاوتی ندارد و باید فلافل ها کمی بیشتر در روغن بمانند تا گوشت به خوبی پخته شود. سویا باید از قبل خیس کنید و بعد کمی تفت دهید بعد اضافه کنید به مواد.

طرز تهیه فلافل عربی برای 4 نفر Falafel چینود chinod

سس مخصوص فلافل عربی:

فلافل معمولا به همراه سس کچاپ تند یا سس انبه سرو می شود که بی نظیره. البته در برخی از ساندویچ ها نوعی سس سفید دست ساز هم در کنار فلافل سرو می شود که این هم بی نظیر.

با این روش تهیه فلافل عربی دوست داشتنی ترین ساندویچ فلافل دنیا میشه ، که یکی کمه باید دو سه تا ساندویچ بخوری نوش جون خودتون و عزیزانتون دوستان.

تولید در گروه تولید محتوا چینود

بنر معرفی لینک چینود chinod link
5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها