طرح سیمرغ قله سیالان

5/5 - (5 امتیاز)

به نام خدا

قله سیالان :

سیالان (محلی: سیو لان) نام کوهی می باشد که در منطقهٔ کوهستانیِ البرز مرکزی و در مرز استان‌های مازندران و قزوین قرار گرفته‌است. همچنین این کوه از شمال به درهٔ دوهزار و دشت‌دریاسر شهرستان تنکابن در استان مازندران و از جنوب به بخش رودبار الموت شرقی در استان قزوین مشرف است. قلهٔ سیالان ۴۱۷۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد، گفته می شود از نوک قله سیالان می‌توان کوه‌های تخت سلیمان، قله علم کوه، قله شاه رشید و قله سماموس و تکه ای از قله دماوند را نیز تماشا کرد در ادامه همراه چی تریپ باشید.

قله زیبای سیالان کجاست:

باید بدانید کهاما دامنه‌های جنوبی آن به روستاهای کوهستانی منطقه الموت در استان قزوین مشرف است،قله سیالان 4175 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. صعود به قله سیالان بسیار دشوار است. بر حسب مسیری که برای صعود انتخاب می کنید باید بین 1700 تا 2900 متر از مبدا ارتفاع بگیرید. و حتی مسیر خط الراس از گردنه سلمبار که حدود 1700 متر صعود دارد نیز مسیرهی طولانی و دشوار می باشد.

مسیرهای پر تردد و محبوب برای صعود به قله سیالان شامل مسیر جنوبی از روستای هنیز در استان قزوین و مسیر شمالی از روستای عسل محله و دشت دریاسر در مازندران بوده است. باید گفت بیشتر کوهنوردان از روستای هنیز به قله سیالان صعود می کنند و سپس به سمت روستای عسل محله فرود می آیند.

به طوری که صعود به قله سیالان با نام صعود به قله سیالان از هنیز به عسل محله نیز شناخته می شود.ارتفاع روستای هنیز یعنی مبدا مسیر صعود جنوبی 2200متر می باشد. مقدار مسافت صعود از مسیر جنوبی نیز حدود 14 کیلومتر می باشد.  پناهگاه قبادی با 3250 متر ارتفاع در میانه ی این مسیر قرار دارد.

طرح سیمرغ قله سیالان Sialan چینود chinod

محبوبیت صعود به قله سیالان:

ارتفاع گردنه سلنبار یا سلج انبار در میانه مسیر جاده سه هزار یعنی مبدا مسیر خط الراس جنوب شرقی حدود 3170متر می باشد. مقدار مسافت صعود از مسیر خط الراس جنوب شرقی نیز حدود 17 کیلومتر می باشد. در طول این مسیر نه چشمه ای وجود دارد نه پناهگاهی اما امکان کمپینگ فراهم است. ارتفاع منطقه انرژی اتمی یعنی مبدا مسیر آبشار خشکه حدود 2570 متر می باشد.

سیالان یک قله معمولی در کوهستان البرز نیست بلکه مجموعه ای از جلوه های طبیعت شامل دشت و جنگل، دره ها، رودخانه ها و چشمه ها و بخصوص یخچال هانیز است. به همین سبب بسیاری از کوهنوردان با هدف لذت بردن از طبیعت و دیدن مناظر زیبا به سیالان صعود می کنند. سیالان یکی از قله های طرح سیمرغ ایران است.

بخوانید و بدانید :  محمد علی کلی

طرح سیمرغ قله سیالان Sialan چینود chinod

صعود به قله سیالان چقدر است:

گفته می شود قله سیالان را از مسیرهای مختلف و متنوعی می توان صعود کرد اما مسیرهای هنیز و عسل محله به سبب جذابیت های بیشتر و وجود چشمه ها و پاکوب قوی بسیار رایج تر هستند. با این وجود تمام مسیرهای صعود سیالان حتی ساده ترین آن که مسیر صعود از روستای هنیز است دشوار هستند و یا ارتفاع زیادی را باید اضافه نمایید و یا مسیر طولانی را بپیمایید.

مسیرهای صعود به قله سیالان حتی در فصل زمستان می توانند طاقت فرسا و گاهی غیرممکن باشند. همچنین فاصله زمانی تهران تا ترمینال اتوبوس قزوین در شرق شهر و ابتدای جاده الموت با ماشین سواری حدودا یک ساعت و 45دقیقه است. این مسیر تقریبا 145 کیلومتر است.

جاده هنیز آسفالت است اما اگر بخواهید به گردنه سلمبار برای صعود از مسیر جنوب شرقی یا منطقه انرژی اتمی برای صعود از مسیر جنوب غربی بروید به دلیل جاده های خاکی باید حدود نیم ساعت زمان بیشتر نسبت به هنیز اختصاص دهید.

طرح سیمرغ قله سیالان Sialan چینود chinod

قله سیالان مکانی برای اتراق و چادر زدن:

باید گفت در این زمینه اقامتگاه های محلی از جمله خانه کوهستان در روستای هنیز وجود دارد. پناهگاه فلزی قبادی مهمترین مکان کمپینگ کوهنوردان در مسیر صعود جنوبی است.

البته کوهنوردان با فاصله کمی بعد از پناهگاه و حتی روی گردنه نیز چادر می زنند اما پناهگاه هایی که از وجود چشمه و فضای هموار بهره مند بوده و با روستای هنیز فاصله زیادی دارند بهترین پیشنهاد می باشد. مسیر صعود شمالی پناهگاه مناسبی ندارد اما تنها جان پناه این مسیر جان پناه سنگی یادبود است که در دره هر تنگ در زیر یک غار قرار دارد.

اماکن برای کمپینگ خصوصاً برای کوهنوردانی که مسیر شمالی را برای فرود انتخاب می کنند، دشت دریاسر در نزدیکی عسل محله، جانپناه یادبود و یکی دو نقطه دیگر نزدیک به چشمه گورخانی در میانه ی مسیر هستند که چشمه چشم نواز و قابل توجهی دارند.از جمله تجهیزاتی که مهم و ضروری می باشد و نیازمند یک کوهنورد است که با خود به همراه داشته باشد

کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی ساق دار ، غذاهای آماده نظیر کنسرو، تن ماهی و تنقلات، کیت امداد و بقای طبیعت گردی،  با باطری اضافه یا پاور بانک برای گوشی که قابلیت شارژ شدن با نور خورشید را هم داشته باشد ، تمام وسایل لازم برای برپایی اردو و پیمایش در طبیعت مانند باتوم کوهنوردی. برای صعود به قله سیالان زمان لازم چیزی حدود دو تا سه روز است تا امکان صعود کوهنورد وجود داشته باشد.

بخوانید و بدانید :  لیموناد

طرح سیمرغ قله سیالان Sialan چینود chinod

فصل مناسب صعود به قله سیالان:

باید بدانید که آب و هوای قله سیالان در نیمه دوم فصل بهار، نیمه اول پاییز و کل تابستان برای صعود عالی می باشد و شما می توانید با دوستان و خانواده اگر اهل کوهنوردی هستن راهی شوید. در نظر بگیرید سیالان معمولا زمستانی سرد و پر برف دارد به طوری که بیشتر مسیرهای صعود پوشیده از برف می شوند و از نظر بهمن خطرناک می شوند.

با وجودی که مناظر سپید کوهستان، صعود زمستانه به سیالان را نیز جذاب می سازد اما هوای سرد و شرایط سختی را باید تحمل کنید. صعود سیالان در اواخر اردیبهشت و بخصوص خرداد ترکیبی از مناظر زیبای کوهستان و دمای قابل قبول بوده است. تیرماه نیز صعود دلچسبی دارد.

از مرداد ممکن است با چشمه های خشک روبرو شوید و گرما بخصوص در مناطق کم ارتفاع تر آزار دهنده باشد. بنابراین باید صبح خیلی زود صعود را شروع کنید تا قبل از ظهر به مناطق مرتفع برسید.

همچنین در شهریور و اوایل پاییز دما متعادل تر است اما کماکان چشمه های کمی در طول مسیر دارید و در نهایت زمستان فصل مناسبی برای صعود به سیالان نیست و معمولا کمتر کوهنوردی چنین ریسکی انجام می دهد. یخچال های سیالان در فصل زمستان و وضعیت نامساعد جوی بخصوص در مسیر شمالی بسیار خطرناک بوده و باید احتیاط کرد .

کلام آخر:

توصیه می کنیم برای صعود به قله سیالان نخست باید به سمت رودخانه بروید. از چند مسیر می توان به سمت رودخانه هنیز در پایین دست روستا رفت و صعود را از یال مقابل کوه شروع کرد. دو مسیر که از کوچه باغ های هنیز عبور می کنند و به رودخانه منتهی می شوند در نقشه مشخص شده اند.مسیر دوم از پارکینگ وسط روستای هنیز شروع می شود و ابتدای مسیر با تابلوی (به طرف سیالان)مشخص شده است.

باغات هنیز پر از درختان گردو و میوه است.همچنین یک پل چوبی بر روی رودخانه هنیز وجود دارد و عبور از رودخانه را برای کوهنوردان ساده تر می کند. مسیر پاکوب بعد از پل چوبی را ادامه دهید. کمی بعد به سه راهی دره هنیز می رسید. در این نقطه باید دقت کنید و وارد پاکوب سمت چپ شده یال را با شیب زیاد بالا بروید.

بسیاری از کوهنوردان به اشتباه مسیر مستقیم که به طرف کف دره می رود را بر می گزینند و بعد ناچار می شوند برای اصلاح مسیر شیب بسیار زیادی را متحمل شوند ما در چینود برای شما سفر کوهنوردی خوبی را آرزومندیم.

مسیر قله سیالان روی مپ

تولید محتوا تیم چینود

بنر معرفی لینک چینود chinod link
5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ali

عالی بود

i Admin

سپاس از شما