به نام خدا
انواع آش :
می توان گفت در آشپزی ایرانی یک بخش اختصاصی داریم که به انواع آش پرداخته شده است . این غذای خوشمزه از زمان های قدیم و تا امروزه مورد توجه و استقبال در هر شهر و دیار می باشد و همچنین در هر شهر با روش و سلیقه و نیز ذائقه های مختلف پخت می شود . ما در فودکافی می خواهیم شما را با انواع بیشتر آشنا کنیم پس همراه ما باشید .
رشته به رشته :
یکی از آش های پر طرفدار می باشد که در اکثر شهر ها برای مراسم های خاص نیز پخت می شود ( نکته قابل توجه آش رشته جزء آش هایی است که به عنوان نذری و خیرات نیز از آن در هر فصل از سال استفاده می شود ) ترکیب موادی چون نخود ، لوبیا و عدس همراه رشته آردی و در پایان استفاده از کشک تازه و نعناع داغ خوشمزگی این غذا دوچندان می کند .
آش شلغم :
با شروع فصل سرما که با خودش، سرماخوردگی و انواع آنفلونزا را میآورد. یکی از بهترین گیاهان در فصول سرد برای ارتقای سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونز، شلغم می باشد و آش آن کنار لذیذ بودن مفید نیز است . این غذای ابکی که در آن از برنج و عدس ، گوشت چرخ کرده ، ماش ، و… استفاده می شود سر شار از پروتئین ، فیبر ، و انواع ویتامین ها ست که نباید در فصل سرما از آن غافل شوید .
گوجه فرنگی :
اگر دنبال یک آش خوشمزه و با طعم خاص هستید که بتوانید در مهمانی نیز استفاده کنید ما به شما آن را پیشنهاد می دهیم . ترکیب اصلی آن تشکیل شده از گوشت ، گوجه فرنگی ، برنج ، تره فرنگی ، جعفری ، غوره ، و…( برای بهتر شدن لوبیایی که در این آش نیاز است را می توانید از قبل قبل در ظرفی پر آب ریخته و بگذارید خیس بخورد که هم باعث پخت سریع تر و هم نفخ آن گرفته شود )
آش دوغ :
یکی از آش های معروف و پر طرفدار که هم در شمال کشور خیلی مورد توجه است و هم در بیشتر نقاط دیگر ولیکن اصالت این آش می گویند از شهر اردبیل می باشد و یک غذای محلی است که در آن از سبزی تازه ، برنج ، بلغور ، گندم ، و دوغ محلی استفاده می شود .
غذای ترش :
یکی ازدیگر آش های مورد استقبال در مناطق غربی کشور می باشد که با مواد خشکباری چون مویز ،توت ، گلابی خشک ، آلوخشک ، یک غذای خاص با ترکیبات خاص که وسوسه انگیز است و همچنین در ماه رمضان نیز به علت خواصی که دارد توصیه و پیشنهاد می شود .
با اسفناج :
در فصل زمستان که سبزی اسفناج زیاد تر یافت می شود و به نوعی یک سبزی تازه مفید نیز در بین سبزیجات است می تواند یک وعده غذایی خوب برای تمام افراد باشد که برای درمان سرماخوردگی در این فصل نیز بسیار موثر است . ترکیبات اصلی آن اسفناج ، گشنیز ، نعناع خشک ، پیاز ، عدس ، آب قلم و… می باشد . حتما آن را امتحان کنید . ( نکته قابل توجه اگر به دنبال آشی برای درمان کمخونی هستید، آش اسفناج را حتما امتحان کنید. اسفناج این سبزی سرشار از آهن است که آن را به خوراکی عالی برای مبارزه با کمخونی تبدیل کرده است )
انواع آش
شله ماشکی :
از دیار کهکیلویه و بویراحمد آش شله ماشکی را توصیه می کنیم که از گذشته های دور در بین عشایر و دیگر اقشار و طایفه ها در این استان مورد استقبال بوده و هست . برای طبخ این غذای خوشمزه از ترکیباتی چون ، گوشت ، کنجد بوداده ، ماش ، دانه های انار خشک شده و… استفاده می کنند چرا که مواد اولیه و مغذی آن سرشار از پروتئین می باشد .
شلهقلمکار :
می توان گفت یکی از آشهای قدیمی و خوشمزه ایرانی می باشد که میگویند برای اولین بار در دوره ناصرالدین شاه پخته شده است و همچنین این غذا زمان پخت طولانی دارد که باید برای تهیه و آماده کردن آن زمان بگذارید . ترکیبات اصلی آن نیز گوشت تازه ، برنج ، گندم ، حبوبات ، و… می باشد که در پایان تبدیل به بافتی کشدار خواهد شد و قطعا از خوردن آن لذت خواهید برد.
خیار چمبر :
یک غذای محلی و باب میل که گفته می شود در استان های مرکزی و همدان پخت می شود کنار ترکیبات اصلی آن همچون گوشت ، عدس ، سبزی خشک ، کشک ، پیاز و… ا خیار چنبر نیز استفاده می کنند . ( نکته قابل توجه اینکه خیار چمبر به کاهش قند و فشار خون، کاهش درد سیاتیک، دفع سنگ کلیه و درمان نقرس کمک میکند )