به نام خدا
انواع دلمه خوشمزه : بخش اول
حتما برایتان پیش آمده است وقتی میزبان یک مهمانی هستید برای تهیه غذا دچار تردید و یا سوال اینکه چه غذای متفاوت و با طعم عطر عالی بپزید تا مهمان ها لذت ببرند ، در این مطلب خوشمزه این بار می خواهیم شما را با یک غذای پر طرفدار با طبخ های مختلف آشنا کنیم ، دلمه غذایی پرطرفدار، لذیذ و بسیار مجلسی در میان ایرانیان است که در مناطق مختلف کشور با طرز تهیههای متنوعی درست میشود.
همچنین این غذا متعلق به خاورمیانه و مناطق اطراف آن نیز می باشد و می توان گفت دلمه از گیاهان و سبزیجاتی چون برگ انگور یا مو، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، سیبزمینی، قارچ پیاز، تره فرنگی، انواع کدو و بادمجان تهیه میشود که با مواد مختلفی چون انواع گوشت (قرمز، مرغ و ماهی)، پیاز، رب گوجه فرنگی، برنج، حبوبات و انواع ادویه پر میشوند و با انواع سس سلیقه ای سرو می شود . با یک مطلب خوشمزه دیگر همراه چینود باشید .
دلمه برگ مو و باب میل همه :
مواد لازم برای این غذای عالی :
برگ مو( برگ مو ، برگ انگور ) به مقدار لازم ، برنج یک پیمانه ، گوشت چرخ کرده دویست و پنجاه گرم ، پیاز متوسط یک عدد ، سبزی دلمه یک پیمانه ، نمک ، فلفل ، شکر ، زعفران دم شده به مقدار لازم ، آبلیمو دو قاشق غذا خوری ، روغن به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه برگ مو :
برای تهیه این غذای خوشمزه می توانید از برگ انگور تازه که در فصل تابستان نیز یافت می شود استفاده کنید ، (برنج و لپه را شب قبل خیس کنید تا نفخ لپه ها از بین برود ) برنج را 5 تا 10 دقیقه بپزید تا حالت نیم پز پیدا کند ، همچنین لپه ها را نیز در ظرفی جداگانه حدود 10 دقیقه نیم پز کنید .
در ادامه پیاز را رنده و سپس در ظرفی مناسب با کمی روغن تف بدهید و کمی بعد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه و موقعی که رنگ گوشت تغیر کرد ادویه هارا نیز کم کم به آن اضافه کنید و مواد را خوب تف دهید . باید بدانید که سبزی دلمه که شامل ترخون، جعفری، مرزه، نعناع، تره می باشد را خوب شسته و خرد کنید و در نهایت با دیگر مواد مخلوط و کمی تف دهید .
در مرحله بعد برنج و لپه آبکششده را اضافه کنید و مواد را کمی دیگر باهم تفت دهید ، سپس شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا مواد دلمه از حرارت بیفتند.
در مرحله بعدی برگ موها را به مدت ۵ دقیقه داخل آب جوش بریزید تا نرم شده و کمی تغییر رنگ بدهند، حالا موقع پیچیدن دلمهها ست. برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد، اما پیچیدن دلمه برگ مو به روش بقچهای یک مدل متداول و همه پسند است. وقتی کار پیچیدن برگها تمام شد، شکر، آبلیمو، زعفران و نصف استکان آب را باهم مخلوط کنید.
توی قابلمهای که قصد دارید دلمهها را بپزید، کمی روغن بریزید و چند برگ موی کامل را در کف قابلمه قرار دهید، طوری که شبیه ته دیگ، تمام کف قابلمه را بپوشانند. سپس دلمهها را به آرامی و با حوصله کف قابلمه بچینید و بین دلمهها چند برش لیموترش تازه یا در صورت در دسترس بودن، چند عدد گوجه سبز قرار دهید.
حالا ۲ لیوان آب را با نصف لیوان روغن مخلوط کرده و ترکیب آب و روغن را روی دلمهها میریزیم. حرارت را کم می کنیم وحدود یک ساعت و نیم زمان میدهیم تا دلمهها کاملا بپزند. پس از گذشت این زمان، ۲ قاشق شکر و نصف لیوان سرکه را در یک شیرجوش ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر کاملا حل شود.
درب قابلمه را برداشته و برگ دلمهها را تست میکنیم. در صورتی که کاملا پخته شده بودند، ترکیب سرکه و شکر را روی تمام دلمهها میریزیم و نیم ساعت دیگر هم زمان میدهیم تا این طعم ملس کاملا به خورد دلمهها برود. نوش جان
دلمه کلم تبریز یک طعم فراموش نشدنی :
مواد لازم برای تهیه غذای تبریزی :
کلم برگ یا کلم پیچ دو عدد متوسط ، برنج معطر ایرانی یک پیمانه ( یک لیوان یا یک فنجان بسته به پیمانه خودتان ) گوشت چرخ کرده دویست و پنجاه گرم ، لپه یک فنجان ،
پیاز متوسط یک عدد ، رب گوجه فرنگی یا رب انار به میزان دلخواه ، سماق یک قاشق چای خوری ، نمک ، زردچوبه ، فلفل به مقدار لازم ، برای چاشنی دلمه کلم تبریز سرکه انگور یک پیمانه ، شکر چند قاشق غذاخوری .
لینک اختصاصی چینود
طرز تهیه دلمه کلم تبریز :
ابتدا می توانید کل کلم را داخل قابلمه آب جوش (حاوی مقداری نمک ) قرار دهید و با چاقو چند تا چند تا از آن ببرید و این کار را چند بار انجام دهید تا کل کلم تمام شود و سپس با آب خنک آبکشی کنید.
همچنین می توانید ته کلم را گرفته و برگها را آرام جدا کنید و داخل آب جوش قرار دهید تا نرم شود و سپس با آب خنک آبکشی کنید. در مرحله دیگر لپه از شب قبل خیس شده را آبپز می کنید و مراقب باشید بیش از حد له نشود، برنج را از قبل با آب ولرم خیس می کنیم . در ادامه پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه مناسب با مقداری روغن تف می دهیم و بعد گوشت چرخ کرده را به پیاز افزوده و خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود و آبش را بکشد در همان حال ادویه را نیز اضافه کرده تا به خورد مواد برود .
اکنون برنج خام آبکش شده و لپه را به گوشت افزوده و خوب مخلوط می کنیم ، رب را نیز به آن افزوده و یک فنجان آب به آن افزوده و اجازه می دهیم بپزد. بعد می گذاریم مواد کاملاً خنک شود .
در مرحله بعد یک قابلمه مناسب برای چیدن انتخاب می کنیم یک برگ کلم را بر می داریم و درون سینی قرار می دهیم، به صورتی که قسمت کلفت آن نزدیک به ما قرار بگیرد. سپس یک قاشق از مواد را برداشته نزدیکی لبه کلم می ریزیم، سپس دو لبه کلم را روی کلم قرار می دهیم و دلمه را خوب می پیچیم، همچنین برگ ها اگر درشت بود با چاقو برش می زنیم.
در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری آب به آن می افزائیم، میزان آب باید طوری باشد که تا درست هم سطح دلمه ها باشد. اجازه می دهیم دلمه ها خوب بپزد و خوب نرم شوند. در انتها چند تکه کره داخل قابلمه می ریزیم. این کار دلمه را خوشرنگ تر، و خوش طعم تر خواهد کرد .
برای چاشنی ویژه دلمه سرکه و شکر را با هم خوب مخلوط کرده و اجازه می دهیم تا شکر در سرکه حل شود. سپس به قابلمه افزوده و اجازه می دهیم مجدداً کمی بپزد و به خورد دلمه ها برود. کمی بعد حرارت را خاموش می کنیم و غذای خوشمزه آماده را در ظرف مناسب قرار می دهیم و در انتها سماق را روی آن ریخته و سرو می کنیم . نوش جان
دلمه کاهو و ماهی یک طعم بی نظیر :
مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه :
ماهی پانصد گرم ، برگ کاهو تازه به مقدار لازم ، برنج یک پیمانه ، پیاز متوسط یک عدد ، گوجه پوست کنده و کاملا خرد شده نصف پیمانه ، چند شاخه کرفس خرد شده ، نمک، فلفل قرمز، پودر سیر به مقدار لازم ، سه قاشق سوپ خوری مارگین ،
طرز تهیه دلمه کاهو و ماهی :
ابتدا تیغ و استخوان ماهی را جدا کرده و به قطعات ریز تبدیل می کنید ، سپس برگهای کاهو را در آب جوش بریزید و پس از چند دقیقه آنها را دربیاورید و آبکش می کنید . در ادامه ماهیهای خردشده، برنج، پودر سیر، پیاز، کرفس، فلفل قرمز، گوجه فرنگی، نمک و فلفل را مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا مایه دلمه آماده شود .
در ادامه از مایه دلمه بهاندازه یک قاشق سوپخوری در برگ کاهو بریزید و آن را بپیچید ، می توانید دلمهها را به صروت ردیفی در قابلمه بچینید و روی آنها مارگارین و رب گوجه فرنگی بریزید و کمی نمک و فلفل بزنید. قابلمه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و برای نیم ساعت دلمهها را بپزید و وقتی آماده سرو شد در ظرف مناسب قرار بدهید . نوش جان
برای مطالعه بخش دوم این مقاله کلیک کنید
مطالب مرتبط