ضد مسیح
اگر به فیلم های درام ترسناک علاقه مندید، فیلم ضد مسیح یا Antichrist می تواند یکی از پیشنهادات من به شما باشد. این فیلم که در سال ۲۰۰۹ توسط فیلم ساز شناخته شده و فیلسوف دانمارکی، لارس فون تریه ساخته شده است، مانند بسیاری دیگر از آثار او به زبان انگلیسی است. فون تریه در این فیلم که اولین فیلم از سه گانه ی افسردگی است از ویلم رفو و شارلوت گنزبور در نقش های اصلی استفاده کرده است.
بازیگرانی که در فیلم های مالیخولیا و نیمفومونیاک، دو فیلم دیگر از سه گانه ی افسردگی نیز حضوری برجسته دارند. لارس فون تریه یکی از تاثیرگذارترین کارگردانان اروپاست که افتخارات زیادی مانند، نخل طلای جشنواره ی کن، جایزه ی بزرگ هیئت داوران کن، جایزه ی بهترین فیلم خارجی زبان جایزه ی سزار ، و جایزه ی بهترین فیلم خارجی زبان جوایز گویا را در کارنامه ی هنری خود دارد.
او کارگردان جسوری است که هر بار با یک اثر متفاوت و تامل برانگیز مخاطبان خود را شگفت زده می کند. اما بی محابا بودن او در به تصویر کشیدن صحنه های جنسی را نیز باید از ویژگی های فیلم های او دانست. گرچه این صحنه ها تماما در اختیار روایت فیلم هستند .
در برخی آثار، مانند رقصنده ی در تاریکی ما هیچ صحنه ی جنسی در فیلم او نمی بینیم، اما در برخی آثار نیز شدت حضور این صحنه ها به حدی است که مخاطب را دچار شوک می کند. این صحنه ها در فیلم نیمفومونیاک سومین قسمت از سه گانه ی افسردگی با بازی شارلوت گنزبور که درباره ی زندگی یک زن معتاد جنسی است.
به اوج خود می رسد به طوریکه صحنه های زیاد و پی در پی و آزاد دهنده ی جنسی، فیلم را تقریبا به شکلی از فیلم پورن در آورده است که تماشایش برای مخاطب به هیچ روی آسان نیست. البته همانطور که قبل تر متذکر شده بودم این صحنه ها تماما در اختیار روایت فیلم هستند و با توجه به محتوای فیلم و در مسیر روایت قصه گنجانده شده اند.
فیلم ضد مسیح نیز از جمله آثاری است که صحنه های جنسی آن ممکن است برای برخی مخاطبان آزار دهنده باشد. ضد مسیح درباره ی زندگی زوج جوانی است که در یک اتفاق ناخوشایند فرزند خردسال خود را از دست می دهند. حادثه ای که تاثیرات شدید عاطفی روی شارلوت گنزبور در نقش مادر کودک می گذارد و او تحت نظر یک روانپزشک برای درمان قرار می گیرد.
اما ویلم رفو که در نقش همسرش بازی می کند و خود یک روان درمانگر است، تلاش می کند تا به او کمک کند بدون مصرف زیاد داروهای ضد افسردگی و وابستگی به این داروها این دوران سخت را پشت سر بگذارد. سرانجام ، زن متقاعد می شود که از توصیه های روان درمانگرانه ی همسرش در مسیر بهبود تمکین کند.
معرفی فیلم ضد مسیح Antichrist
در یکی از قدم ها به سمت بهبودی، ترس های زن روی یک کاغذ نوشته می شود. پدر کودک از دست رفته، شرایط همسرش را کاملا طبیعی و به دلیل شوک وارد شده از مرگ فرزند می داند و تصمیم می گیرد که برای غلبه بر این ترس ها به همسرش کمک کند. از این رو آنها به طبیعت، جایی که برای مادر هراس انگیز است می روند.
در مدت کوتاهی پس از اقامت در جنگل، مادر احساس می کند که می تواند بر ترس هایش غلبه کند و کاملا خوب شده است و با خوشحالی این خبر را به همسرش می دهد. اما کمی بعد اتفاقاتی رخ می دهد که لارس فون تریه طبق عادت معمول خود در بسیاری از فیلم هایش ، در چند اپیزود برای ما به نمایش در می آورد.
در کنار قصه و ماجرای پر کشش، موسیقی فیلم ضد مسیح که توسط آهنگساز دانمارکی، کریستین آندرسن، ساخته شده است، یکی از جنبه های قابل توجه فیلم است که از ابتدا تا انتهای فیلم نقشی پر رنگ و قابل توجه دارد. گاه تضادی بسیار زیبا بین صحنه های خشن و صدای سوپرانو و ارکستر ایجاد می کند که فیلم را هرچه بیشتر در خاطر ما می نشاند، و در برخی صحنه ها نیز تاثیر بسیار زیادی بر ایجاد و تشدید استرس و دلهره ی مخاطب دارد.
جنبه ی دیگری که در آثار فون تریه، از جمله ضد مسیح پر رنگ و قابل ذکر است، بهره گیری از کهن الگوها و نماد های باستانی است که در ضد مسیح، به خصوص در اپیزود و سکانس آخر به زیبایی و مهارت استفاده شده است. در کل ضد مسیح فیلمی عمیق و روانشناسانه است که ذهن مخاطب را از ابتدا تا انتها درگیر می کند و به تامل وا می دارد، همان طور که دیگر اثار فون تریه چنین اند.
برای جستجوی و دانلود فیلم ضد مسیح در گوگل کلیک کنید
فاطمه ریاحی