به نام خدا
قله سن بران :
قله سن بران به انگلیسی، Sanboran نام بلندترین قلۀ رشته کوه اشترانکوه واقع در استان لرستان و شهرستان ازنا می باشد و بعد از دنا و زردکوه سومین رشتهکوه مرتفع زاگرس است . ارتفاع قله اصلی از سطح دریاهای آزاد 4150 متر است و مسیر صعود آن از استان لرستان و در شهرستان ازنا است با چی تریپ و معرفی قله های طرح سیمرغ همراه باشید .
از قله سن بران بیشتر بدانید :
این قله با ارتفاع 1450 متر در استان لرستان واقع شده است .اگر میخواهید با قطار سفر کنید میتوانید در ایستگاه قطار دربند پیاده شوید و این کوهپیمایی را آغاز نمایید، اگر چه مسیر صعود به سن بران مخصوصا در زمستان کمی سخت است اما اگر از کوهنوردانی که این مسیر را طی کردهاند سوال کنید، اعتراف خواهند کرد که یکی از زیباترین مسیرهای کوهنوری در ایران را طی کردهاند.
زمانی هم که به قله برسید دریاچه گهر را زیر پایتان خواهید دید زیرا این قله به دریاچه گهر مشرف شده است. مسیر دسترسی به قله سن بران هم از راه بزرگراه اصفهان به لرستان امکانپذیر است و هم از سمت تهران از طریق شهرهای اراک و ازنا.
چرا نام قله سن بران :
درباره وجه تسمیه سن بران باید گفت مردم بومی این منطقه اعتقاد دارند که سن بران در زبان محلیشان، سنگ سفت و سخت و بران معنی میشود و به همین دلیل هم این نام محلی را روی این قله گذاشتهاند. در مسیر صعود به قله سن بران دو جان پناه خواهید دید. جان پناه اول گل گل نام دارد که در کنار چشمهای به همین نام قرار گرفته است و حدود 60 نفر ظرفیت دارد.
این جانپناه در ارتفاع 2700 متری قرار گرفته است. جان پناه بعدی در این مسیر چال کبود نام دارد که آن را در ارتفاع 3650 متری ساختهاند. این جان پناه در دره یخچالی واقع شده و به برخی از قلههای مرتفع اشترانکوه مشرف است. باید گفت در تمام ایام سال و در هر چهار فصل میتوانید راه صعود به قله سن بران را پیش بگیرید.
در مسیر این صعود چشمههای چهار فصلی را خواهید دید که در همه فصلها آب دارند. اما بهتر است فصل زمستان را برای صعود انتخاب نکنید تا ایمنی کافی در برنامه خود داشته باشید. زمستان را میتوان فصلی دانست که صعود به قله سن بران نیاز به توانایی زیاد و دانش فنی کافی دارد.
پوشش گیاهی منطقه ای زیبا :
درباره پوشش گیاهی این منطقه باید گفت، اشترانکوه دارای میزان زیادی پسته کوهی است. جدا از پسته کوهی این منطقه دارای پوشش گیاهی متنوعی است و از دیگر گیاهانی که در آن میروید میتوان به گون، ریواس و استپها در شیب ملایم بعضی نقاط وگلهای طبیعی و خودرو اشاره کرد، البته لازم به ذکر است که با تغییر ارتفاع پوشش گیاهی نیز تغییر میکند.
همچنین درباره پوشش جانوری منطقه نیز باید این منطقه را غنی دانست. از میان حیواناتی که در قله سن بران و اطراف آن زندگی میکنند میتوان به خرس قهوهای، روباه، کفتار، گراز، گرگ خاکستری، بز کوهی، قوچ و گرندگانی همچون عقاب، کبک، جغد، اردک و شاهین اشاره کرد. باید بدانید که اکثر حیوانات موجود در این منطقه تحت حفاظت محیط زیست هستند.
قله سن بران جزو رشته کوههای زاگرس است و جاذبههای طبیعی فراوانی اطرافش وجود دارد. اگر برای صعود به این قله برنامهریزی کردید، حتما سری هم به جاذبههای گردشگری اطراف این قله بزنید.
مسیرهای صعود به قله دیدنی :
باید بدانید برای صعود به قله سن بران نیز مانند هر قله دیگری مسیرهای متعددی وجود دارد که در ادامه به یکی از متداولترین این مسیرها یعنی مسیر شمالی اشاره خواهیم کرد اما قبل از آن بهتر است کمی درباره سختی مسیر این کوهنوردی صحبت کنیم. صعود به این قله معمولا در یک برنامهریزی دو روزه انجام میشود و کوهنوردان شب را در یکی از جان پناهها میمانند .
همچنین برای کوهنوردان حرفهای و کسانی که میخواهند برنامهای فشرده داشته باشند، امکان صعود یک روزه این قله نیز وجود دارد.
مسیر شمالی رفتن به قله سن بران :
گفته می شود مسیر شمالی صعود به قله سن بران از روستای طیان، جان پناه گل گل، چال کبود، قله سن بران میگذرد. در این مسیر باید خود را به روستای طیان برسانید و از آنجا کوهنوردی را آغاز کنید. اولین کار رسیدن به جان پناه گل گل است. پس باید به سمت شمال حرکت کنید.
پس از استراحت در این جان پناه مسیر خود را ادامه دهید تا به جان پناه چال کبود برسید. یک شیب خطرناک در راهتان است که باید از آن عبور کنید. پس از این شیب مسیر را به سمت شمال ادامه دهید تا به جان پناه برسید.بیشتر کوهنوردان تصمیم میگیرند شب را در این جان پناه بمانند و فردا صبح به مسیر خود ادامه دهند.
اگر شما هم چنین تصمیمی دارید امکانات لازم برای کمپ شبانه را همراه خود داشته باشید. این مسیر در واقع رایجترین مسیری است که برای صعود به این قله وجود دارد و اکثر باشگاههای کوهنوردی ترجیح میدهند از آن استفاده کنند. به طور میانگین 6 تا 9 ساعت زمان لازم است تا به قله برسید. البته این محاسبه مربوط به شرایط جوی مساعد است.
رعایت و ایمن شدن در راه صعود :
باید گفت در صعود به قله سن بران سه نکته را نباید فراموش نمایید. نکته اول اینکه کوهنوردی یک ورزش گروهی است. بنابراین اگر قصد صعود به سن بران را دارید، با یک باشگاه حرفهای کوهنوردی همراه شوید تا تجربه و لذت را همراه دیگران داشته باشید .
نکته دوم اینکه قله سن بران و تمام مناطق اطراف آن جزو داراییهایی طبیعی کشورمان هستند ، این منطقه زیستگاه شمار زیادی گیاه و جانور است بنابراین در جریان این کوهپیمایی هیچگونه آسیبی به این طبیعت وارد ننمایید.
نکته سوم که باید یادآوری شود این است که حتما قبل از شروع کوهنوردی وسایل لازم برای این کار را تهیه کنید، لباس مناسب بپوشید و یک دست لباس مناسب نیز همراه خود داشته باشید تا در طول مسیر با مشکلی رو به رو نشوید.