دریاچه ی شهداد ، مرواریدی در دل کویر لوت

5/5 - (7 امتیاز)

مقدمه :
دریاچه ی شهداد ، مرواریدی در دل کویر لوت : دریاچه شهداد ، معجزه ی کویر لوت ، از جمله دریاچه‌ های مشهور ایران می‌ باشد که در منطقه شهداد استان کرمان واقع شده ‌است . این دریاچه ، یکی از جاذبه‌ های گردشگری شهداد کرمان می‌ باشد که سالانه مسافران زیادی از آن‌ بازدید می‌ کنند . اگر تا بحال از دریاچه شهداد بازدید نکرده اید و یا اطلاعی از وجود آن ندارید ، با وب سایت گردشگری چی تریپ همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره دریاچه شهداد در کویر لوت کسب کنید .

دریاچه ی شهداد ، مرواریدی در دل کویر لوت

زایش دریاچه :

دریاچه شهداد ، دریاچه‌ ای طبیعی است که در اثر طغیان و سیلاب در فروردین ماه سال ۱۳۹۸ وجود آمد و در آذر سال ۱۴۰۱ آخرین قطرات این دریاچه خشک شد ، که در منطقه ی شهداد استان کرمان واقع شده‌ است . این پدیده که حیات در آن به ندرت دیده می‌ شود ، پدیده‌ ای نادر است.

دریاچه ی شهداد ، مرواریدی در دل کویر لوت

دریاچه‌ ی جوان شهداد :

در سال ۱۳۹۸ سیلاب ، جاده شهداد نهبندان را تخریب نمود . از منظری دیگر که به این سیلاب بنگریم خواهیم دید که در نتیجه آن ، دریاچه‌ ای در کویر لوت و کلوت شهداد پدیدار شد . پس از پیدایش دریاچه جوان پرنده‌ های مهاجر بسیاری به این منطقه جذب شده‌ بودند . کلوت‌ هایی که سر از آب برآورده‌ اند ، مانند جزیره‌ هایی بسیار زیبا هستند . همانگونه که می‌ دانید کویر لوت کرمان ، گرم‌ ترین نقطه در جهان است . به تبعیت از این گرما حیات چندانی در این منطقه به چشم نمی ‌خورد .

پیدایش این دریاچه در این منطقه ، احتمالاً باعث ایجاد تغییراتی در آب و هوای کویر خواهد شد . پیدایش دریاچه علاوه بر آبیاری کویر ، این منطقه را تبدیل به یکی از بهترین جاذبه‌ های طبیعی ایران کرده‌ بود . کویر لوت به ‌عنوان اولین اثر طبیعی ایران به ثبت جهانی رسید . پدید آمدن دریاچه جوان در مجاور گرم ‌ترین نقطه جهان ، بسیار عجیب است . زیرا که فضای بومی کرمان حیات چندانی در این منطقه به چشم نمی‌ خورد .

 

لینک اختصاصی چینود

فروشگاه آنلاین لینک

kashkol_magical

نمایش لینک

 

می‌ دانید که کلوت‌ ها ، بر اثر فرسایش آبی و بادی به‌ وجود آمده‌اند و بخش بزرگی از جاذبه گردشگری کرمان ، مدیون این تپه‌ های خدادادی می‌ باشد . به بیانی دیگر این تغییرات به شکل زنجیروار سبب تغییر و به‌ وجود آمدن اکو سیستمی جدید در این قسمت از کویر شود . بیشترین دمای این منطقه حدود ۷۲ درجه سانتی‌ گراد ثبت شده .

موقعیت مکانی :

دریاچه جوان شهداد در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر شهداد قرار دارد . زمانی که به شهداد رسیدید ، باید به سمت کلوت ‌ها حرکت کنید . همچنین می‌ توانید به صورت مستقل و با خودروی شخصی به این دریاچه بروید .

دریاچه ی شهداد ، مرواریدی در دل کویر لوت چینود

نامگذاری دریاچه جوان :

نامگذاری این دریاچه توسط کوهسار فعال گردشگری و اهل رسانه استان کرمان به نام “دریاچه جوان” انجام شده‌ است . یکی از دلایل نامگذاری این دریاچه ، جوان بودن آن است . عمری از این دریاچه نمی ‌گذرد و قدمتی کمتر از ۲ سال دارد . در گذشته ، تنها مسافران شهداد و کلوت‌ های زیبایش ، کسانی بودند که به کویر گردی علاقه داشتند . اما امروزه به برکت و علت وجود این پدیده جوان جذب گردشگر در این منطقه بسیار افزایش یافته‌ است .

بخوانید و بدانید :  کتاب گوژپشت نتردام

پوشش گیاهی و جانوری اطراف دریاچه جوان :

دریاچه شهداد به‌ صورت کاملا اتفاقی در اطراف برخی از کلوت‌ های این ناحیه به‌ وجود آمده است. قرارگیری این سازه‌ های خاکی در میان آب زلال دریاچه ، تصویری خیال‌ انگیز را در پیش چشم تماشاگران ایجاد کرده است . در حاشیه دریاچه نوظهور شهداد ، به‌ سادگی می‌ توان گلدان‌ های طبیعی بیابانی را مشاهده کرد . این گلدان‌ های طبیعی که اصطلاحا پیرامون این دریاچه دیده میشوند ، در خنچه های گز یا نبکا نیز گفته می‌ شود .

زمانی که رطوبت کافی وجود داشته باشد سر از زمین بیرون می‌آورند و بعد از آن بدون آب هم میتوانند مدت طولانی را دوام بیاورند ، چرا که ریشه های بلند و محکمی در دل زمین دارند ، از زیباترین جلوه‌ های کویر لوت به حساب می‌ آیند . درختچه‌ های تاغ و گرامینه نیز از دیگر گیاهان دیده شده اطراف دریاچه‌ است . حیواناتی مانند مار ، گربه شنی ، گورخر ، سنجاقک ، گنجشک ، عنکبوت ، روباه شنی ، مارمولک ، کاراکال ، پرندگان مهاجر و جبیر این منطقه را به عنوان زیستگاه خود انتخاب کرده‌ اند .

دریاچه ی شهداد ، مرواریدی در دل کویر لوت چینود

ویژگی‌ های دریاچه جوان :

تلفیق کلوت‌ های شهداد ، بیابان پهناور لوت با سازه‌ های زیبا و دریاچه بسیار زیباست . وجود این جاذبه منحصر به فرد موجب شده ، کویر لوت تنها مکانی برای کویرنوردان و علاقه مندان به طبیعت کویر نباشد ، بلکه گردشگران دیگر نیز به این منطقه روی بیاورند .

سرانجام به کلی این دریاچه در آذر ماه سال ۱۴۰۱ خشک شد.

تولید محتوای چینود

 

 

مطالب مرتبط

جهانگردی همه گردشگری

راهنمای سفر به شاخ آفریقا

گیلان همه گردشگری

قلعه رودخان

سیستان و بلوچستان ایرانگردی همه گردشگری

درک کجاست ؟

همه ایرانگردی فارس گردشگری

مجموعه پاسارگاد میراث جهانی

مازندران ایرانگردی همه گردشگری

جاهای دیدنی مازندران

قله طرح سیمرغ سیستان و بلوچستان همه

طرح سیمرغ قله تفتان

قله طرح سیمرغ همه کرمان

طرح سیمرغ قله هزار

قله طرح سیمرغ ایرانگردی مازندران همه گردشگری

دماوند آخرین حلقه سیمرغ

 

بنر معرفی لینک چینود chinod link

 

5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مفیده

آهنگر کلش
https://B2n.ir/Blacksmit