به نام خدا
حلیم بادمجان :
یکی دیگر از غذاهای پر طرفدار در ایران حلیم بادمجان می باشد که هم بصورت یک وعده غذایی سرو می شود و هم از آن برای پیش غذا برای مهمانی استفاده می کنند . ما در فودکافی می خواهیم شما را با نحوه مختصر و مفید این غذای خوشمزه بیشتر آشنا کنیم پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید .
مواد لازم و اصلی حلیم بادمجان : ( برای حداقل 4 نفر )
بادمجان چهار عدد متوسط ، برنج یک دوم پیمانه ( پیمانه یا لیوان مورد نظر ) پیاز دو عدد متوسط، کشک صد گرم ، گوشت گوسفندی سیصد گرم ، مغز گردو یک دوم پیمانه ( دلخواهی بیشتر یا کمتر هم می شود استفاده کرد ) عدس یک دوم پیمانه ، نعناع خشک یک قاشق غذاخوری ، سیر دو حبه
( دلخواهی ) نمک ، فلفل ، زردچوبه ، به مقدار لازم ، روغن به مقدار لازم
طرز تهیه حلیم بادمجان : ( حلیم بادمجان به سبک چینود )
برای تهیه یک حلیم بادمجان مجلسی ابتدا گوشت گوسفندی که بهتر است از سردست استفاده شود را داخل قابلمه ای می گذاریم وسپس یک عدد از پیازها را پوست می گیریم، می شوییم و نگینی خرد می کنیم ، سپس به گوشت اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و همچنین مداوم گوشت و پیاز را به مدت چند دقیقه تفت داده .
درادامه زردچوبه را نیز روی گوشت می ریزیم و ۱ حبه از سیرها را نیز پوست گرفته و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و به مواد می افزاییم و حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت آب بی اندازد و بعد ۴ الی ۵ لیوان آب جوش روی گوشت می ریزیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم به مدت ۲ الی ۳ ساعت گوشت کاملا بپزد.
در مرحله بعد می رویم بقیه مواد بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد بادمجان ها را از وسط نصف می کنیم و در سینی می چینیم و سپس روی آن ها نمک می پاشیم و کناری می گذاریم .
( حداقل 30 دقیقه در این حالت بماند تا اگر تلخی دارد از بین برود )
حالا عدس را می شوییم و در صافی می ریزیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و ۲الی ۳ لیوان آب به آن اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهم تا به جوش بیاید و وقتی جوش آمد حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا عدس کاملا بپزد.
آنگاه که از پخت عدس مطمئن شدیم برنج را می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و به عدس اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا برنج نیز کاملا بپزد و له شود و بعد قابلمه را از روی شعله برمی داریم و کناری می گذاریم .
در مرحله بعدی :
در اینجا بادمجان ها را داخل آبکش قرار می دهیم و آن ها را می شوییم تا نمک موجود روی آن ها نیز از بین برود و بعد با دست آب بادمجان ها را می گیریم. یک تابه بزرگ را روی حرارت کم قرار می دهیم و داخل آن روغن سرخ کردنی می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن گرم یا داغ شود. سپس بادمجان ها را داخل تابه قرار می دهیم تا سرخ شوند و کمی زردچوبه نیز روی آن ها می پاشیم
زمانیکه سرخ شدند آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر بادمجان ها نیز سرخ شود . ( می توانید وقتی سرخ شدند روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه آن ها خارج شود ) در ادامه وقتی کارتان با بادمجان های سرخ شده تمام شد یک تابه دیگر روی حرارت می گذارید و مقداری روغن اضافه می کنید .
پیاز دیگر را که از قبل شده و نگینی خرد کرده ایم را می ریزیم و تف می دهیم تا طلایی شوند ، بعد در صافی می ریزیم تا روغن اضافه آن خارج شود وهمچنین این کار را با سیر باقی مانده انجام می دهیم تا سرخ شود و داخل بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.
در ادامه داخل شیرجوش ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود. و سپس دو قاشق نعناع خشک را می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه نعناع ها را تفت می دهیم.
( توجه داشته باشید نباید نعناع ها سیاه شود و رنگ سبز خود را از دست بدهند همین که کمی تفت دادید از روی حرارت شیرجوش را بر می داریم و کنار می گذاریم )
مرحله بعدی گوشت حلیم بادمجان :
بعد از پخت کامل گوشت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و تکه های گوشت را از داخل آب گوشت بیرون می آوریم( اندازه یک لیوان آب گوشت نگهدارید ) بعد گوشت ها را به صورت ریش ریش خرد می کنیم و مجددا داخل همان قابلمه ای که آب گوشت ها هنوز داخل آن است می ریزیم و برنج و عدس پخته شده و همین طور بادمجان های سرخ شده را به آن کم کم اضافه می کنیم.
و بعد اجازه می دهیم تا حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با حرارت کم مواد با هم بپزند، به طوریکه دیگر همه آب داخل غذا تبخیر شود و بعد مواد را داخل پارچ غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم. دوستان در صورت نبود غذاساز یا مخلوط کن می توانید با گوشت کوب برقی یا دستی نیز این کار را انجام دهید.
کشک حلیم بادمجان فراموش نشود :
در آخر صد گرم کشک را به مواد اضافه می کنیم در این مرحله خوب با قاشق مواد را زیر و رو می کنیم و هم می زنیم تا کشک به خورد مواد برود و کمی از پیاز و سیرداغی که سرخ کرده بودیم را برای تزئین کنار می گذاریم. سپس باقی پیاز داغ را به حلیم بادمجان اضافه می کنیم. در آخر داخل ظرف مورد نظر ریخته و به دلخواه می توانید رویش را با کشک و کمی زغفران دم کرده مخلوط و تزئین کنید همچنین از پیاز داغ و نعناع هم برای تزئین استفاده می شود . این غذای خوشمزه و مقوی را نوش جان کنید .