تاریخچه ورزش فوتبال ساحلی

5/5 - (5 امتیاز)

به نام خدا

تاریخچه ورزش فوتبال ساحلی :

تاریخچه ورزش فوتبال ساحلی : فوتبال ساحلی  (Beach soccer ) یکی از انواع ورزش فوتبال است که در ساحل یا بر زمینی پوشیده از ماسه برگزار می‌شود. همچنین باید بدانید که انجام بازی فوتبال در ساحل سابقه طولانی دارد اما برگزاری مسابقات رسمی و تدوین قوانینی برای این رشته ورزشی به سال 1982 و بنیان‌گذاری نهادی به نام فوتبال ساحلی جهانی در این سال بازمی‌گردد که ما در جی پلی و بخش تاریخچه ورزش ها به آن پرداخته ایم پس در ادامه مطلب همراه ما باشید .

تاریخچه ورزشی روی ماسه ها :

گفته می شود منشا فوتبال ساحلی به سواحل شهر ریودوژانیرو کشور برزیل برمی‌گردد به جایی که مردم دست به ابداع بازی‌های ابتکاری می‌زنند. در واقع خیلی‌ها معتقدند که فوتبالیست‌های بزرگ برزیل مانند روماریو و رونالدینهو مهارت خود را مدیون سواحل ریودوژانیرو می‌دانند.نخستین‌بار درسال 1992 قوانین بازی تدوین با رقابت های آزمایشی در سواحل ریودوژانیرو برگزار شد. یک سال بعد از آن اولین رقابت‌های حرفه‌ای فوتبال ساحلی در کشور برزیل و میامی آمریکا برگزار گردید.

در این رقابت‌ها کشورهای آمریکا برزیل، آرژانتین و ایتالیا شرکت داشتند. درسال 1993 قوانین فوتبال ساحلی تهیه و تدوین گردید که در آوریل 1994 برای اولین بار مسابقات توسط شبکه‌های تلوزیونی پوشش داده شد. همچنین این بازی‌ها در سواحل کوپاکابانا شهر ریودوژانیرو در برزیل برگزار شد.

دراین مسابقات کشور میزبان به طور رسمی اولین قهرمان مسابقات فوتبال ساحلی لقب گرفت، و موفقیت این تورنمنت باعث جذب تبلیغات تجاری برای گسترش فوتبال ساحلی شد. افزایش طرفداران این ورزش در سراسر دنیا منجر به ایجاد مسابقاتی تور حرفه ای فوتبال ساحلی در سال 1996 شد.اولین دوره مسابقات تور حرفه ای فوتبال ساحلی جمعا شامل 60 بازی بود که طی دوسال درقاره‌های آفریقا، اروپا، آسیا و آمریکا برگزار شد و باعث جذب بازیکنان صاحب نامی از سایر کشورها به سوی این رشته گردید.

تاریخچه ورزش فوتبال ساحلی چینود

فوتبال ساحلی

ورزش ساحلی و گسترش آن :

می توان گفت برگزاری تور در اروپا باعث علاقه‌مندی اروپاییان به این ورزش و ایجاد لیگ حرفه‌ای فوتبال ساحلی اروپا (EPBSL) در سال 1998 شد. همین امرمنجر به پدید آمدن زیربنای محکم اقتصادی جهت گسترش و سازمان‌دهی این رشته در سرتاسر قاره اروپا گردید که تقاضاها و نیازهای رسانه ها و حامیان ورزش و تماشاگران را برآورده کرد. و هنوز چند سالی از ابداع فوتبال ساحلی نمی‌گذشت که گام‌های موفقیت آمیز درایجاد یک ساختار رقابتی قانونمند جهانی برای این رشته ورزشی برداشته شد پشت پرده این توسعه‌های کلیدی اتحادیه فوتبال ساحلی (Beach Soccer Company) قرار داشت.

بخوانید و بدانید :  طرح سیمرغ قله شاهان کوه

این اتحادیه مقر خود را در اروپا و در شهر بارسلونای اسپانیا انتخاب و شروع به کار نمود و در آوریل 2000 این اتحادیه تبدیل به اتحادیه حرفه‌ای فوتبال ساحلی سراسر جهان (BSWW)شد. با ورود تیم هایی از آمریکای شمالی و جنوبی به رقابت‌ها، لیگ آمریکا نیز شکل گرفت در این هنگام افق‌های فکری گسترش فوتبال ساحلی در سایر کشوره به ویژه در کشورهایی نظیر امارات متحده عربی، تایلند مکزیک یونان و ژاپن، چین و استرالیا و … گسترش یافت.

تاریخچه ورزش فوتبال ساحلی چینود

قوانین فوتبال ساحلی :

مسابقات فوتبال ساحلی با 5 بازیکن (یک دروازه‌بان) و توپ فوتبال در 3 وقت 12 دقیقه‌ای برگزار می‌شود. تعداد تعویض‌ها نامحدود است و مساوی وجود ندارد.به این ترتیب در صورت مساوی در پایان مسابقه، 3 وقت اضافه 3 دقیقه‌ای برگزار می‌شود و پس از آن ضربات پنالتی تکلیف برنده را مشخص خواهد کرد.برخلاف فوتبال که برنده در پایان 5 پنالتی مشخص می‌شود، در فوتبال ساحلی هر تیمی که در پایان یک ضربه از حریف جلو بیفتد برنده است.

در صورتی که یکی از تیم‌ها در وقت معمول بازی برنده شود، 3 امتیاز، اگر در وقت اضافه برنده شود تنها 2 امتیاز و اگر در پنالتی برنده شود 1 امتیاز می‌گیرد.که البته در مسابقاتی که در امارات در نوامبر 2013 برگزار شد برنده پس از سه ضربه پنالتی مشخص می‌شد. از جام جهانی 2021 روسیه مانند فوتبال هر تیم زننده 5 ضربه پنالتی است.

تاریخچه ورزش فوتبال ساحلی چینود

خطا در ورزش هیجان انگیز ساحلی :

باید بدانید که هر خطا با یک ضربهٔ آزاد به سمت دروازه جریمه می‌شود که باید توسط بازیکنی که بر روی او خطا شده زده شود (مشابه بسکتبال)، به استثناء خطایِ هند رقیب که هر بازیکنی می‌تواند ضربه را بزند.در صورتی که بازیکنی کارت قرمز دریافت کند، بایستی دو دقیقه از زمین خارج شده و تیم او در این دو دقیقه با یک بازیکن کمتر بازی می‌کند (مشابه هندبال) و در صورت دریافت کارت آبی که از اختصاصات فوتبال ساحلی است، بازیکن خطاکار به‌کلی از زمین اخراج شده و پس از دو دقیقه هم حق ورود به زمین را ندارد، اما بازیکن دیگری می‌تواند پس از دو دقیقه جایگزین او شود (مشابه کارت قرمز در فوتسال).

بخوانید و بدانید :  گرم کردن بدن قبل از ورزش

تاریخچه ورزش فوتبال ساحلی چینود

زمین علامتگذاری :

پوشش کف زمین منحصراً از ماسه کنار ساحل است و بایستی خالی از ریگ، صدف و هر نخاله دیگری باشد. زمین شکل مستطیل دارد، طول آن بین 35 تا 37متر و عرض آن 26 تا 28 متر است. خط محوطه جریمه نیز به فاصله 9 متر از دروازه قرار دارد. زمین مسابقه با خطوط مشخص می‌شوند. این خطوط مرز محوطه‌ها را مشخص می‌کند.

دو خط طولی بلندتر را تاچ لاین و دو خطوط کوتاهتر را خطوط انتهایی می‌نامند. عرض تمام خطوط باید 10 سانتی‌متر بوده و از جنس مقاوم به رنگ آبی باشد که از رنگ ماسه‌ها متمایز باشد. و این خطوط در گوشه‌های زمین توسط رابط‌هایی به زمین محکم می‌شوند و در درون دروازه توسط حلقه‌های پلاستیکی به تیرهای دروازه وصل می‌شوند. باید گفت زمین مسابقه توسط یک خط فرضی بدو نیمه مساوی تقسیم می‌شوند که خط میانی توسط دو پرچم قرمز مشخص شده‌است.

مرکز این خط فرضی جایی است که مسابقه از آنجا شروع می‌شود ،برای مسابقات بین المللی ماسه ها بایددانه ریز بوده وحداقل40 سانتی متر عمق داشته باشند.ماسه ها هم چنین باید خوب الک شده باشند تا مورد قبول واقع شوند وسنگهاو دانه های زبرو قطعات خطرزا باید جدا شوند.ماسه ها خیلی هم نباید ریز شوند که باعث گرد و خاک شده و به پوست بچسبد.

تاریخچه ورزش فوتبال ساحلی چینود

تیم ساحلی قدرتمند ایران :

گفته می شود تیم ملی فوتبال ساحلی ایران اولین بار در سال 2006 با مربیگری فرشاد فلاحت‌زاده و برخی دیگر از بازیکنان قدیمیفوتبال ایران از جمله بهزاد داداش‌زاده و رضا حسن‌زاده شکل گرفت. این تیم در اولین حضور برون مرزی در ماه می 2006 در کاپ فوتبال ساحلی آسیا به مقام سوم رسید و به یکی از سه سهمیه تیم‌های آسیایی برای حضور در دومین دوره جام جهانی فوتبال ساحلی نائل آمد.

(تیم ملی فوتبال ساحلی ایران با برتری مقابل امارات به نیمه نهایی جام جهانی فوتبال ساحلی رسید. ایران به نتیجه دو بر یک امارات را شکست داد. ساحلی بازان ایران ساعت 17:30 روز شنبه 5 (1402)اسفند به مصاف برزیل خواهند رفت تا برای صعود به فینال تلاش کنند. )

تولید محتوا تیم چینود

چینود
5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها