به نام خدا
انواع کتلت و شامی :
می توان گفت کتلت ها و شامی ها یکی از غذاهای پر طرفدار در بین غذاهای ایرانی و نانی هستند ( که البته با برنج هم سرو می شوند و سلیقه ای است ) این نوع غذا در خیلی از کشورها نیز مرسوم است و شاید مدل طبخ و طرزتهیه آنها با ما متفاوت باشد ولیکن هستند دربین کشورهای همسایه که حتی طرزتهیه و پخت آنها نیز با ما مشترک است .
باید بدانید که شامی ها غذای مناسبی برای وعده شام و ناهار می باشد ، و یا یک میان وعده سالم که در بین سفرهای داخلی خانواده ها می توانند از قبل آماده و همراه خود ببرند و نوش جان کنند .شما می توانید به راحتی انواع شامی و کتلت ها اعم از سبزیجات ، گوشت، پوک وماهی و… را به دلخواه ، سلیقه و ذائقه خود درست کنید . ما در فودکافی می خواهیم در این مطلب خوشمزه شمارا با انواع و طرز تهیه آن آشنا کنیم پس همراه ما باشید .
شامی مرغ خوشمزه :
مواد لازم : ( برای چهار نفر )
گوشت مرغ چهارصد گرم ، تخم مرغ سه عدد، پیاز متوسط یک عدد ، آرد سوخاری یک قاشق غذا خوری ، نمک ، فلفل سیاه ، آویشن ، به اندازه لازم ،روغن مایع به اندازه لازم
طرز تهیه شامی مرغ :
برای پخت راحت آن ابتدا پیاز را خیلی ریز رنده می کنیم و آب آن را می گیریم و مقدار مرغ مورد نظر را از قبل چرخ کرده و داخل کاسه و یا ظرف بزرگی قرار می دهیم و پیاز را به آن اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط کرده .
سپس ادویه ها و تخم مرغ هارا نیز به آن اضافه می کنیم و در نهایت پودر سوخاری را اضافه می کنیم و کمی مواد را با دست ورز می دهیم تا خوب یک دست شوند . در مرحله بعد مواد را به هر شکل و اندازه که می خواهید در آورده و می توانید در روغن از قبل داغ شده سرخ کنید . نوش جان
کتلت کباب ( شامی ) :
مواد لازم : ( برای چهار نفر )
گوشت چرخ کرده 400 گرم ، سیب زمینی متوسط دو عدد ، پیاز بزرگ یک عدد ، آرد نخودچی دو قاشق غذا خوری ، تخم مرغ یک عدد ، نمک ، زردچوبه ، فلفل سیا ، به مقدار لازم ، روغن سرخ کردنی به مقدار لازم ،
طرز تهیه کتلت کباب :
برای شروع سیب زمینی ها را پوست گرفته و بعد از شستن با رنده ریز رنده می کنیم و پیاز را نیز در ادامه پوست گرفته شسته و رنده می کنیم و در یک کاسه بزرگ آنها را مخلوط می کنیم و در ادامه گوشت چرخ کرده را به کاسه حاوی سیب زمینی و پیاز افزوده و خوب مواد را با یکدیگر ورز می دهیم تا کاملا به خورد هم بروند .
در همین حین ادویه ها و مقدار آرد نخود چی را نیز اضافه می کنیم و در نهایت تخم مرغ را نیز داخل مواد شکسته و همه مواد را خوب مخلوط کرده و کناری می گذاریم و یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن به آن اضافه می کنیم و وقتی روغن داغ شد مواد کتلت را به اندازه مورد نظر گرد گرد یا هر شکلی که می خواهید درمی آورید و داخل تابه قرار می دهیم تا سرخ شود . نوش جان
شامی یا کتلت لپه :
مواد لازم شامی لپه: ( برای چهار نفر )
لپه دویست گرم ، گوشت چرخ کرده سیصد گرم ، تخم مرغ یک عدد ، سیب زمینی دو عدد ، پیاز یک عدد ، مرزه خرد شده یک قاشق غذاخوری ، جعفری خورد شده یک قاشق غذاخوری ، ترخون خرد شده یک قاشق غذاخوری ، آرد سوخاری به مقدار لازم ، نمک ، زردچوبه ، فلفل سیاه به مقدار لازم ، روغن به مقدار لازم ،
طرزتهیه شامی لپه :
در این نوع شامی باید لپه ها را چند ساعت در آب خیس قرار دهیم و بعد بگذاریم بپزد ، سپس با چرخ گوشت و یا غذا ساز مقدار لپه مورد نظر را خوب له کنیم . سیب زمینی ها را آب پز و بعد از پوست گرفتن با رنده درشت رنده کرده و در ظرفی مناسب ریخته و با لپه ها مخلوط می کنیم . در ادامه گوشت چرخ کرده را هم به همراه یک عدد پیاز ، و مقداری آب و نمک و فلفل روی حرارت گذاشته وبه مدت بیست دقیقه گوشت بپزید.
و سپس داخل صافی بریزید تا آبش گرفته شود ،گوشت پخته شد را به مخلوط لپه و سیب زمینی رنده شده ، اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد تخم مرغ و سبزیجات خرد شده را به بقیه مواد اضافه کرده و ورز می دهیم . در ادامه آشپزی مخلوط شامی که آماده شده را به مدت 20 تا نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کنند .
مزه مواد به خرد هم برود. و بعد می توانید مواد را بیرون بیاورید به اندازه یک گردالی شکل در کف دست قرار داده و صاف کنید و در وسط آن یک سوراخ ایجاد کنید و داخل پودر سوخاری بغلطانید. داخل تابه ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت می گذاریم و شامی ها را داخل روغن داغ سرخ می کنیم و در پایان آماده سرو می شوند . نوش جان