مقدمه :
غذا های محلی هندی به دلیل استفاده فوقالعاده از گیاهان و ادویهها ، و طیف متنوعی از تنقلات سرخشده ، شیرینیها ، کاری ، سسها ، غذاهای برنجی ، گوشتهای تنور پخته شده ، غذاهای سبزیجات ، چاتنی ها ، نان ها و شیرینی ها در سرتاسر جهان شهرت دارند . مواد اصلی در آشپزی هندی شامل برنج ، گوجه فرنگی ، سیب زمینی ، عدس ، نخود ، پیاز و ماست است و رایج ترین ادویه هایی که برای طعم دادن به غذا های اصیل هندی استفاده می شود شامل زردچوبه ، زیره ، گشنیز ، دانه خردل ، هل ، چیلی ، سیر ، میخک و زعفران ، رازیانه ، جوز هندی، انیسون ستاره ای و شنبلیله است .
1 _ پاکورا :
اولین غذا از 25 غذای محلی هند پاکورا است . پاکورا یک میان وعده سرخ شده هندی است که با تکه های سبزیجات مانند سیبزمینی ، گل کلم و بادمجان یا گوشت دلخواه درست میشود و سپس در آرد نخودچی با زردچوبه ، نمک ، فلفل یا سایر ادویه ها چاشنی میشود و در روغن سرخ می شود
این یک میانوعده اساسی هندی است که به راحتی در گوشه های خیابان های متعدد یافت میشود و در فصل بهار ، زمانی که مردم محلی انتخاب میکنند فصل باران های موسمی را با خوردن غذا های سرخشده جشن بگیرند ، محبوبتر است .
2 _ چات :
دویم غذا از 25 غذای محلی هند چات نام دارد . نام چات شامل طیف گسترده ای از غذاهای خیابانی هندی ، میان وعده ها یا وعده های غذایی کوچک است که معمولاً طعم های شور ، تند ، شیرین و ترش را شامل می شود . آن ها معمولاً کوچک هستند ، به تنهایی به عنوان میان وعده مصرف می شوند یا با غذا های دیگر ترکیب می شوند تا یک وعده غذایی بزرگ را تشکیل دهند . در سرتاسر هند ، چات را میتوان از فروشندگان خیابانی که غذاهای مختلفی را از جمله چات سرو میکنند ، تهیه کرد .
25 غذای محلی هند
3 _ وادا پاو :
وادا پاو سومین غذا از 25 غذای محلی هند است . وادا پاو یک میان وعده مورد علاقه به سبک ساندویچی از بمبئی است که نامش را از مواد تشکیل دهنده آن گرفته است : وادا ، یا پوره سیب زمینی تند ، که در خمیر نخود و یا pav یا همان رول های نان سفید سرخ می شود . گفته می شود این غذای خیابانی نمادین از یک فروشنده خیابانی به نام آشوک وایدیا است که در دهه شصت و هفتاد در نزدیکی ایستگاه قطار دادار کار می کرد و راهی برای سیر کردن کارگران گرسنه ابداع کرد .
4 _ کیک عدس :
Idli یا همان کیک عدس چهارمین غذا از 25 غذای محلی هند است . Idli یک کیک سنتی و خوش طعم هندی است که در بسیاری از خانواده های جنوب هند یک صبحانه محبوب است و در سراسر هند یافت میشود . با خمیری متشکل از عدس تخمیر شده و برنج درست میشود که سپس بخارپز میشود. این کیکهای خوش طعم معمولاً داغ سرو میشوند و به تنهایی مصرف میشوند، در سامبار یا چاتنی آغشته میشوند یا با طیفی از ادویهها چاشنی میشوند .
25 غذای محلی هند
5 _ پاراتا :
پاراتا یک نان هندی پوسته پوسته ، لایه لایه و قهوه ای طلایی است که معمولاً برای صبحانه مصرف می شود . این شامل آرد کامل گندم است که در روغن هندی پخته می شود و به شکل های گرد ، مثلثی ، مربعی یا شش ضلعی است .
اغلب پاراتا ها را با موادی مانند سیب زمینی آب پز ، گل کلم ، سیر ، زنجبیل ، فلفل قرمز ، پنیر یا تربچه پر می کنند . آن ها گاهی اوقات با ترشی ، ماست ، چاتنی های خانگی همراه می شوند و گه گاه به عنوان غذای گوشت و سبزیجات سرو می شوند . در پنجاب ، پاراتا را با لاسی ، نوشیدنی محبوب مبتنی بر ماست ، می خورند .
6 _ نان :
نان یک نان مسطح با بافتی جویدنی است. این شامل آرد سفید ، مخمر ، تخم مرغ ، شیر ، نمک و شکر است که در تنور پخته می شود .
7 _ آلو گبی :
آلو گوبی که هفتمین غذا از 25 غذای محلی هند است نوعی کاری خشک گیاهی است که از سیب زمینی ( آلو ) ، گل کلم ( گوبی ) و ادویه هندی تشکیل شده است . آلو گوبی زرد رنگ است چون حاوی زردچوبه است . سایر ترکیبات رایج عبارتند از کلونجی ، برگ کاری ، سیر ، زنجبیل ، پیاز ، ساقه گشنیز ، گوجه فرنگی ، نخود فرنگی و زیره .
8 _ مرغ کره :
مرغ کره یک ظرف مرغ لطیف در یک سس گوجه فرنگی با ادویه ملایم است که به طور سنتی در تنور ( فر سفالی استوانه ای ) پخته می شود . سس همیشه ابتدا با جوشاندن گوجه فرنگی تازه، سیر و هل در یک تفاله قرمز روشن تهیه می شود. سپس این خمیر پس از سرد شدن پوره می شود . سپس کره، ادویه های مختلف و خوا (شیر کامل خشک) اضافه می شود . این غذا در دهه 1950 در دهلی به وجود آمد .
9 _ دال تادکا :
این غذای کلاسیک مبتنی بر عدس از مناطق شمالی هند سرچشمه می گیرد . اگرچه انواع مختلفی دارد ، این غذا معمولا با تور دال ( نخود زرد خرد شده ) ، سیر ، زنجبیل ، پیاز ، گوجه فرنگی ، گارام ماسالا ، فلفل قرمز ، قیسی ، زیره ، گشنیز ، زردچوبه و برگ شنبلیله تهیه می شود . پس از آماده شدن ، دال تادکا را معمولا با برگ گشنیز تزیین میکنیم و بهصورت گرم با برنج جیرا و روتی در کناره سرو میشود .
10 _ ماسالا دوسا :
غذای سنتی جنوب هند که به نام ماسالا دوسا معروف است در سراسر کشور رایج است که از خمیر برنج خیس شده و عدس سیاه تهیه میشود که به صورت خمیری آسیاب شده و مخلوط میشود تا خمیر غلیظی ایجاد شود و معمولاً یک شبه تخمیر میشود .
این مخلوط با تعداد انگشت شماری دانه شنبلیله غنی شده است که رنگ طلایی مایل به قهوه ای متمایز و بافت لذیذ و ترد را به دوزا می دهد . سپس روی یک سینی با روغن داغ به شکل یک پنکیک نازک پخته می شود و اغلب با سیب زمینی ، پیاز و دانه خردل پر می شود و سپس با نارگیل رنده شده و گشنیز خرد شده تزئین می شود . معمولاً به عنوان یک میان وعده سریع مصرف می شود ، اما می تواند یک غذای صبحانه نیز باشد .
11 _ سامبر :
سامبر آبگوشتی بر پایه تمر هندی است که با عدس و سبزیجات تهیه می شود . منشا آن تامیل نادو است ، اما در سراسر جنوب هند نیز بسیار محبوب است . این غذا به طور سنتی با برنج بخارپز یا نان های مختلف هندی سرو می شود .
12 _ دال ماخانی :
اگرچه منشأ آن در پنجاب است ، دال ماخانی به یک غذای مورد علاقه عدس هندی در سراسر کشور تبدیل شده است . این غذا شامل لوبیا سیاه یا لوبیا قرمز و عدس سیاه کامل است که «اوراد» نامیده می شود . این غذا با مقدار زیادی قیمه و ادویه هایی مانند زنجبیل، رب سیر و چیلی تهیه می شود و به آرامی در یک سس غنی از گوجه فرنگی پخته می شود . نام ماخانی ، به معنای کره ، به دلیل افزودن خامه و نم نم قیمه یا کره ذوب شده است که طعم مخملی معمولی و کلاسیک را ارائه می دهد .
13 _ چانا ماسالا :
این غذای ویژه شمال هند است که معمولاً به عنوان میان وعده ، وعده غذایی اصلی یا صبحانه خورده می شود ، نوعی کاری نخودی تند است که احتمالاً محبوب ترین غذای گیاهی در هند است که معمولاً در سکو های راه آهن و غذاخوری های مدارس یافت می شود . این غذا اینگونه است که نخود را در ترکیبی از ادویه جات و گیاهان طبخ می کنند و اغلب با برنج یا نان های هندی مانند روتی یا نان سرو می کنند و با ماست تزئین می کنند .
14 _ شاهی پنیر :
شاهی پنیر که از غذاهای موغلایی هند سرچشمه می گیرد، نوعی پنیر کاری غنی ، مقوی و مغذی است که با پنیر ، پیاز ، رب بادام و سس خامه گوجه فرنگی تند و غنی تهیه می شود . این غذا معمولا با نان های هندی مانند نان ، روتی یا پوری همراه است و با برگ گشنیز تزئین می شود .
15 _ روگان جاش :
روگان جاش یکی از اصلی ترین غذاهای کشمیری است . این شامل تکه های بره سرخ شده است که با سس تهیه شده از پیاز قهوه ای ، ماست ، سیر ، زنجبیل و ادویه های معطر است . روگان جاش کلاسیک که به خاطر رنگ قرمز درخشانش شناخته می شود ، از مقادیر زیادی فلفل خشک کشمیری استفاده می کند .
16 _ مرغ تنوری :
مرغ تنوری یکی از معروف ترین غذا های هندی است . از مارینه کردن گوشت مرغ در ماست درست میشود و قبل از قرار دادن روی سیخ ، با ماسالا تنوری ، جوز هندی و زیره چاشنی میشود . به طور سنتی ، در دمای بسیار بالا در اجاق های سفالی استوانه ای به نام تنور پخته می شود و در نتیجه گوشتی آبدار با طعم دودی به دست می آید .
25 غذای محلی هند
17 _ ویندالو :
Vindaloo یک غذای کاری خوش طعم است که در گوا و کونکان به خوبی شناخته شده است . ، می توان این غذا را با مرغ ، گوشت گاو ، گوسفند یا پنیر نیز درست کرد . همچنین بسیاری از ادویه های هندی مانند تمر هندی ، دارچین ، هل و فلفل دلمه ای داغ در این غذا گنجانده شده است .
18 _ کاری ماهی مالابار :
این کاری ماهی اصیل از مالابار ، کرالا سرچشمه می گیرد . کاری معمولاً با سیر ، باس دریایی ، تیلاپیا یا ساردین درست می شود . مواد دیگر شامل پیاز ، گوجه فرنگی، فلفل چیلی تند ، پودر چیلی ، برگ کاری ، گشنیز ، زردچوبه، سیر، شنبلیله، تمر هندی ، روغن و شیر نارگیل است که به این غذا حالت خامهای غنی میدهد . با ادویه های هندی عمیق و خاکی مانند برگ کاری سرخ شده و تمر هندی طعم دار می شود .
19 _ بریانی :
قدمت بریانی به امپراتوری مغول می رسد . مواد اصلی شامل برنج باسماتی ، ادویه جات ترشی جات ، پایه گوشت ، تخم مرغ یا سبزیجات و بسیاری از مواد اختیاری مانند میوه های خشک ، آجیل و ماست است .
20_ سمبوسه :
سمبوسه یک مثلث شیرینی خوش طعم ، سرخ شده ، یا پخته شده به رنگ قهوه ای طلایی با مواد پرکننده ، معمولاً سیب زمینی ادویه دار ، پیاز ، نخود و عدس است، اگرچه گاهی اوقات ، آن ها را با گوشت بره ، گوشت چرخ کرده یا مرغ چرخ کرده درست می کنند .
سمبوسه معمولاً داغ سرو می شود و با پیاز خرد شده ، ماست یا چاتنی هندی تازه و خانگی و سس هایی که با مواد مختلفی مانند نعناع ، گشنیز یا تمر هندی تهیه می شود ، سرو می شود . این خوراکی های پفدار غذا های خیابانی رایج هندی هستند و گمان میرود که در مسیر های تجاری قدیمی از آسیای مرکزی به هند سفر کردهاند .
21 _ راس مالایی :
راس مالایی یک دسر هندی بسیار دوستداشتنی و خوشمزه است که از خامه سفید ، شکر ، شیر و پنیر با طعم هل معروف به چانا تهیه میشود . بادام هندی ، بادام و زعفران اغلب اضافه می شود . اسفنجی ، نرم و معطر، معمولا به صورت سرد سرو می شود و با دانه های هل یا میوه های خشک تزئین می شود و معمولاً در جشنواره هایی مانند هولی و دیوالی مصرف می شود .
25 غذای محلی هند
22 _ کولفی :
کولفی یک بستنی کلاسیک هندی است که با شیر کامل به آرامی می جوشد . اگرچه فرآیند دم کشیدن طولانی منجر به کاهش حجم می شود ، اما با طعمی لذیذ ، آجیلی و کاراملی آن را جبران می کند . مشخصه بستنی شکل غیرمعمول و مخروطی آن است که حاصل استفاده از قالب های سنتی و خاص با درب های محکم است . کولی معمولا با موادی مانند پسته ، گلاب ، چای سبز و زعفران طعم دار می شود . اعتقاد بر این است که توسط ساکنان اولیه هیمالیا در دوران امپراتوری مغول اختراع شده است .
23 _ گلاب جامون :
گلاب جامون دسری بر پایه مواد جامد شیر است که به صورت خمیر به شکل گلوله در می آید و در روغن یا کره سرخ می شود . سپس گلوله ها در یک شربت غلیظ شیرین ، با طعم زعفران ، هل سبز و گلاب خیس می شوند . هنگام سرو ، گلاب جامون اغلب با آجیل خشک تزئین می شود تا طعم آن بیشتر شود .
24 _ برفی :
با وجود اینکه نام آن از پارسی گرفته شده است اما برفی یک شیرینی اصیل هندی است که شبیه فاج است و از پایه ای از مواد جامد شیر تغلیظ شده ( خوا یا خویا ) ، شکر دانه ریز و قیسی تهیه می شود و رایج ترین موادی که به آن اضافه می شود شامل مغزها ، معمولاً پسته ، بادام هندی و بادام زمینی است . اما میوه ها ، زعفران ، گلاب ، آرد گرمی یا بادام نیز در برخی از گونه های منطقه ای یافت می شود .
25 _ لیسی :
لیسی که به طور سنتی در یک فنجان سفالی بدون دسته به نام کولهار سرو میشود ، یک نوشیدنی کفدار بر پایه ماست است که با آب و میوهها یا چاشنی های مختلف مخلوط میشود. منشأ آن پنجاب است و انواع زیادی دارد ، اما اکثر آن ها یا شیرین یا شور هستند .
مپ های کلش رویال
https://B2n.ir/mapsroyal